ЄС додав сарану до списку продуктів харчування

Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців у рамках розвитку сталого сільського господарства та дієтичного харчування. Європейський Союз заявив, що сарана, яка містить багато жирів, білків, вітамінів і мінералів, вважатиметься безпечною закускою чи інгредієнтом.

Як повідомляють Вчасні Новини, про це пише Reuters.

У Брюсселі визнали, що комаха безпечна для людей після того, як було дозволено використовувати висушені личинки жовтого борошнистого хробака tenebrio molitor.

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів повідомило, що дорослі комахи виду locusta migratoria мають високий вміст безпечного білка, проте їх з обережністю слід вживати людям з алергією на ракоподібних і молюсків.

Мігруючу сарану будуть подавати як закуску або інгредієнт у висушеному або замороженому вигляді з видаленими крилами та ніжками або у вигляді порошку.

Ця акція є поштовхом для привернення уваги до екологічніших продуктів, особливо до альтернативних джерел білка.

Дозвіл надається згідно з новим регламентом ЄС про харчові продукти від 1997 року, що вже схвалив водорості, нові рослинні білки та деякі харчові продукти з інших країн.

Наразі подано заявки на визнання безпечними продуктами харчування дев’яти інших комах.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.