Боєць на операційному столі, а бойовики обіцяють продовжувати вбивати (фото)

Сьогодні, 25 січня, боєць ЗСУ отримав наскрізне поранення у спину біля Золотого. Бійця рятують на операційному столі, а російські найманці тим часом заявляють про готовність продовжувати вбивати українських військових під час так званого «режиму тиші».

Подробиці. Про поранення військового біля Золотого, зокрема, повідомили на сторінці Фейсбука представники української ТКГ.

«Сьогодні, 25 січня, близько 12.00 внаслідок обстрілу противником наших позиції в районі ЗОЛОТЕ отримав поранення один військовослужбовець Збройних Сил України. Йому надано медичну допомогу, стан важкий. Українською стороною СЦКК з використанням координаційного механізму було введено «режим тиші» та направлено відповідну ноту до СММ ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Згодом, у вечірньому зведенні, пресцентр ООС повідомив про поранення українського військового

«Неподалік населеного пункту Хутір Вільний збройні формування Російської Федерації вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В результаті ворожого обстрілу один український воїн отримав поранення. Військовослужбовця оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога лікарів», – йдеться в повідомленні.

В ООС йдеться також про те, що «на обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь», однак наші джерела у згаданому районі повідомляють, що не було надано відповіді. Тож, якщо вона й була, то десь не тут…

Тим часом журналіст Андрій Цаплієнко у Телеграм-каналі оприлюднив фото пораненого бійця, якого рятують медики.

«На операційному столі – 22-річний хлопець. Діагноз: «Вогнепальне наскрізне кульове поранення спини з правої сторони». Стан важкий. Це солдат 92-ої бригади, який сьогодні потрапив під обстріл бойовиків. «Всеосяжне припинення вогню» зранку привітало українців вісьмома прильотами ВОГів та чотирма обстрілами з крупнокаліберного кулемету. І це лише на тій позиції, де знаходився цей солдат», – написав він.

Боєць на операційному столі, а бойовики обіцяють продовжувати вбивати (фото)

А в ОРДЛО у свою чергу підтвердили, що в порушення оголошеного «режиму тиші» поранили українського військового. Про це написав Андрій Марочко, який називає себе «військовим експертом» та «підполковником запасу Народної міліції» і додав, що це тільки «попередження».

«Сьогодні, близько 12.00 в районі ЗОЛОТЕ-4 отримав попередження один український окупант. У разі повторних провокацій будемо відправляти до Бандери», – написав представник бойовиків.

Боєць на операційному столі, а бойовики обіцяють продовжувати вбивати (фото)

Тож чи є це «перемир’я», чи його немає, а може, тут працює «у мене в голові вже мир» – питання суто риторичне.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.