Кремінь розповів про вірогідність внесення змін до мовного законодавства

Уповноважений Верховної Ради із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів, як політичні сили намагаються внести зміни у закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це Кремінь розповів в інтерв’ю «Цензору», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Мовний омбудсмен заявив, що протягом найближчих років жодних змін у закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вносити не можна.

«Нам вдається – і я вірю, що буде вдаватися й надалі – відстоювати наші основні принципи. Принцип перший: найближчими роками жодних змін у закон («Про забезпечення функціонування української мови як державної» – ред.) вносити не можна. По-друге, питання державної мови – це питання національної безпеки. І по-третє, українська мова – це основа конституційного ладу. Тому кожна спроба підірвати мовне законодавство – це спроба удару по національній безпеці і по національній обороні», – зауважив Кремінь.

Він також наголосив, що законодавчі ініціативи, які стосуються мовного закону – чи йдеться про скасування штрафів, чи про скасування переведення російськомовних шкіл на українську мову навчання – це політика.

«Це політичні віруси, які лунають здебільшого для медіа і спрямовані на тих людей, хто не має антитіл по відношенню до таких спекуляцій. Але переважна більшість розуміє, що це популізм і нічого більше. Не знаю, що від того виграють політичні сили, які цим займаються. Це політика, боротьба і пошук найкращих аргументів», – підкреслив Уповноважений Верховної Ради із захисту державної мови.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.