На Вінниччині майстрині перетворюють ганчір’я на стильні килими (фото)

Екологічний бренд перетворив процес переробки старих речей на бізнес

У селі Стіна Томашпільського району Вінницької області діє унікальний екологічний дизайнерський проєкт. Місцеві майстрині перетворюють старий одяг на килими, повідомляє «Шотам.info».

Започаткував такий апсайклінг (перетворення старих речей у нові) бренд Vereta, який займається переробкою текстилю та збереженням традицій села. Виробляють килимки місцеві мешканці, а отримані з продажу кошти ідуть на розвиток села, збереження його краси та історії. Тому проєкт є екологічно-соціальним.

1 з 7

на весь екран згорнути

Всі фоторепоратажі

На сцені ТЮГу вперше покажуть англомовну виставу для дітей і дорослих

Стамбул у сніговій пастці: пасажири влаштували страйк в аеропорту (фото, відео)

СБУ схопила банду, яка готувала напади біля кордону з Росією

Військові розпочали навчання з новою британською зброєю (фото)

Працюють майстрині вдома, дизайн виробів часто вигадують самі, інколи ідеї пропонують засновники бренду. На даний час над виробами для Vereta працюють чотири майстрині та дві учениці. А вся продукція створюються на традиційних верстатах.

До слова, мати Ілона Маска носить сукню від української дизайнерки.

Раніше мама Ілона Маска вигуляла в Києві вбрання від українських дизайнерів.

Нагадаємо, нещодавно експрем’єрка привітала українців зі святами і приміряла нову сукню від відомої української дизайнерки Юлії Магдич. Етно-вбрання із червоною вишивкою зачарувало користувачів мережі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.