Нацрада призначила перевірки телеканалу «НАШ»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила дві позапланові безвиїзні перевірки телеканалу «НАШ» (ТОВ «НАШ 365», Київ).

Таке рішення було прийнято на засіданні в четвер, 25 лютого, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Нацрада наголошує, що поширені в ефірі мовця висловлювання народного депутата України ІХ скликання Вадима Рабіновича і народного депутата України VII і VIII скликань Євгена Балицького містять ознаки розпалювання розбрату. Крім того, вони транслюють фейкові постулати російської пропаганди.

Читайте також: «Свідомий намір ліцензіата»: Нацрада перевірить «НАШ» через фейки, ворожнечу та Азарова

Тож, згідно з рішенням регулятора, до 17 березня 2021 року «НАШ» зобов’язаний надати документи й матеріали, необхідні для проведення невиїзної перевірки. Після цього на підставі норм законів регулятор ухвалить відповідні рішення.

Нагадаємо. Раніше Нацрада подала до суду на телеканал «НАШ» щодо позбавлення ліцензії. Керівниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк пояснила, що «полювання на відьом» немає, проте цей телеканал отримав величезну кількість попереджень за порушення стандартів журналістики і розповсюдження фейків.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.