Поліція затримала «охоронників Медведчука» через стрілянину у Києві: всі подробиці

Поліція затримала білий автобус зі співробітниками приватної охоронної фірми «Штром», яка належить соратникам лідера «Опозиційною платформи – За життя» Віктора Медведчука.

Про це повідомив нардеп ОПЗЖ Ілля Ківа з місця інциденту, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Молодиків було затримано прямо у дворі офісу ОПЗЖ на вулиці Шота Руставелі в центрі Києва.

«Нібито пройшло орієнтування по відношенню до автобусу, який орендований охоронною структурою «Шторм», з якою у ОПЗЖ укладено договір на забезпечення охорони», – сказав Ківа.

Крім того, в ефірі Скабєєвої (пропагандистка РФ, – ред.), він заявив про обшуки в офісі ОПЗЖ.

«Зараз я перебуваю в офісі «Опозиційна платформа – За життя». Внизу зараз працює Служба безпеки України, спецпідрозділ, який арештовує людей просто у ці хвилини. Про це ще ніхто не знає. Внизу іде прийом, іде робота спецназу СБУ»,– стверджує Кива.

Однак обшуків, за даними поліції, в офісі не було. Перевірявся лише автобус з охороною, найнятою ОПЗЖ.

Раніше поліція Києва повідомила про отримання повідомлення про стрілянину в Голосіївському районі по вулиці Ямській. Правоохоронці зазначили, що до будівельного майданчика на автомобілі під’їхала група людей, яка почала стріляти в повітря. Потім вони зникли з місця події зникли. Постраждалих немає.

Пізніше в поліції відзвітували про затримання двох автомобілів, «на яких зникли зловмисники з місця події». Один з них було затримано на території столиці, а інший – за межами Києва, в Козині, що в передмісті столиці.

«З особами, які в них перебували проводяться процесуальні дії і встановлюється їх причетність до скоєння вищезгаданих подій», – додали в поліції.

У ОПЗЖ, стандартно, розцінили затримання охоронців «Шторми» як «чергові провокації» з боку влади щодо партії.

«Цей автобус був свідомо доданий в орієнтування, оскільки раніше інший автобус цієї марки брав участь в інциденті на вулиці Ямській. Однак фото очевидців свідчать, що це був зовсім інший транспортний засіб, а не той мікроавтобус, який згодом поліція затримала біля офісу ОПЗЖ. Ми впевнені, що наказ про огляд і обшук транспортного засобу поруч з офісом нашої політичної партії є нічим іншим, як переслідуванням і спробою залякування членів та прихильників політсили, що становить конкуренцію владній команді», – йдеться в повідомленні на сайті ОПЗЖ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.