Рябошапка пояснив відсутність справ проти Порошенка і висловився щодо Зеленського з Коломойським (відео)

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка розповів про дружні стосунки Зеленського з Коломойським і «справу ПриватБанку». Крім того, пояснив, чому немає більше справ проти п’ятого президента Петра Порошенка.

Про це колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка розповів в інтерв’ю Радіо НВ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Ексгенпрокурор пояснив відсутність нових судових слухань в межах справ, порушених проти п’ятого президента Петра Порошенка, тим, що це дає йому «електоральні бонуси».

«Практика «кошмарення» Петра Олексійовича призвела тільки до того, що Порошенко отримав додаткові бонуси в електоральному плані. Це робилось настільки безграмотно, криво, з порушенням процесуального закону, що лише додавало Порошенкові (рейтингу – ред.). Зеленський зрозумів, що Венедіктова не може виконати його задачу щодо «посадки» Порошенка, що це тільки призводить до мінусів для самого Зеленського. І вирішили цю практику припинити», — поділився думкою Рябошапка.

Він також відповів на питання щодо своїх поглядів на керування країною Зеленським. За його словами, перші 6-9 місяців дійсно «працював турборежим», а далі вже все пішло шкереберть. І сталося це через вплив Коломойського на шостого президента.

Коли журналістка нагадала про сьогоднішні справи «ПриватБанку», він зазначив, що це не є досягненням саме президента. Навпаки, всі ці дії відбуваються не завдяки бажанню Зеленського, а всупереч.

«Це відбувається не завдяки Зеленському, а всупереч його бажанню… І Дубінського виключили з фракції, бо Коломойський цього хотів, тому що він став токсичним не лише для Зеленського, а й для Коломойського. Проти якого, до речі, теж розслідується низка проваджень у Сполучених штатах Америки. Що стосується справ проти менеджменту «Приватбанку», то це теж не заслуга Зеленського. Це заслуга детективів НАБУ, прокурорів спеціалізованих, прокуратури, яка цю справу відкрила і довела її до підозри. Це не заслуга Зеленського», – зазначив він.

І додав, що Іван Баканов блокує більш серйозні експертні справи.

«Товариш Зеленського в СБУ (глава СБУ Іван Баканов, – ред.) вже більше року блокує експертний висновок по іншому кримінальному провадженню, по ключовому, там де є підозра щодо виведення 5,5 млрд доларів. Якби цей висновок був підписаний ще минулого року, відповідно, підозри могли б бути не лише Яценкові, а й керівникам Яценка. Вони вже могли б бути», – наголосив колишній генеральний прокурор України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.