Держдеп про дзвінок Байдена і Зеленського: потрібні реформи та зміни

Сполучені Штати готові підтримувати Україну, але від її влади потрібні правильні дії та реформи. «Буде складно продовжувати підтримку, якщо ці зусилля не ведуть до необхідних Україні реформ та змін»

Про це розповів заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який відповідає у Держдепі за політику щодо Європи та Євразії в інтерв’ю «Голосу Америки», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Джордж Кент підкреслив, що нова адміністрація США надає пріоритет боротьбі з корупцією.

«Тож я думаю, що потреби зрозумілі. Очікування українців та американців зрозумілі. Зусилля щодо реформ потрібно продовжувати та посилювати. Абсолютно важливим є судовий сектор. Те, як українська влада вийде з конституційної кризи, створеної Конституційним судом, який підриває і відвертає зміни, є справжнім викликом для українців», – сказав він.

Посадовець додав, що Сполучені Штати підтримують Україну у цьому, «як партнер», але з боку української влади мають бути конкретні дії.

«Але якщо бути чітким, то будь-який закон, який ставить під загрозу незалежність організацій, чи то НАБУ чи Національний банк, не допомагає Україні. І міжнародним партнерам – чи то МВФ, чи США, буде складно продовжувати підтримку, якщо ці зусилля не ведуть до необхідних Україні реформ та змін», – підкреслив Кент.

Щодо відсутності прямого контакту між Байденом та Зеленським, то він не пов’язує це з попередньою розмовою чинного президента України з президентом Дональдом Трампом щодо справ проти Байдена та його сина. І наголошує, що «адміністрація Байдена прийме правильне рішення в інтересах США».

Кент підкреслив, що довіра важлива, додавши, що Байден за часів свого віце-президентства «досягнув чудових результатів, намагаючись збудувати цю довіру з українськими колегами». Тож вважає, що «найближчим часом між нашими лідерами відбудеться розмова».

«Але також важливо розуміти: дзвінок, враховуючи його символічність, має бути підкріплено діями, про які я згадав. Це питання, які стоять на порядку денному США та України. Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху. Це означає, що ми хочемо, щоб уряд і президент Зеленський досягли успіху. Але для цього успіху повинні бути правильні дії та правильні реформи», – резюмував представник Держдепу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.