Єдина українська церква у Слов’янську потребує допомоги

У Слов’янську збирають гроші на будівництво єдиного на все місто храму Православної церкви України. Наразі служби правлять у невеличкому приміщенні, яке не пристосоване для зібрань великої кількості людей.

Майже 20 років настоятель Храму, отець Савва, намагався добитися справедливості й отримати земельну ділянку для будівництва храму Православної церкви України. Він був свідком окупації та звільнення міста. Улітку 2014 року ходив із молитвами до бійців на блокпости, продовжив допомогу військовим після звільнення міста. І сьогодні говорить про те, що після пережитої окупації переосмислення подій майже не відбулося. Тож однією з найважливіших справ вважає боротьбу за уми місцевих мешканців.

Всі ці роки місцева влада робила все, щоб цього не допустити. З початку 2000-х років було зроблено багато спроб шляхом звернень до виконкому, але кожного разу знаходились якісь причини, щоб не допустити появи Української церкви серед храмів Московського патріархату, яких дуже багато у місті.

А часи все ж таки змінилися. І не тільки люди, а й світогляд. Багато хто зрозумів важливість появи Української церкви саме на Донеччині, у Слов’янську… Спочатку з’явилася петиція на сайті міського голови. Потім люди самі почали збирати підписі. А згодом, коли вже була призначена дата засідання земельної комісії, прийшли самі… Ніхто не збирався відступати. Тому вже на пленарному засіданні Слов’янської міської ради були не тільки парафіяни ПЦУ, а й активісти, телебачення. Навіть протестанти.

27 червня 2018 року Православна Церква України у Слов’янську нарешті отримала омріяну ділянку. 20 років боротьби нарешті увінчалися успіхом.

Сьогодні будівництво вже розпочато. Поки що воно йде дуже повільним темпом, бо треба було владнати всі документи, отримати дозволи. Вже встановлено загорожу, розпочаті будівельні роботи. І на це все пішли великі кошти. Але це тільки крапля у морі. Зараз, не менш ніж тоді, дуже потрібна допомога! І перш за все, будівельними матеріалами, фінансами…

Запрошуємо приєднатися до будівництва храму ПЦУ в Слов’янську, та внести посильну допомогу. Тільки разом можна все робити. Слов’янськ – Україна, і тут вкрай потрібна Українська Церква.

Чим можна допомогти? 

Отець Савва дав перелік матеріалів, які потрібні для будівництва храму. Втім, будь-яка допомога вітається. 

P.S. Ще до того часу, як на початку 2019 року в Україні нарешті з’явилась Православна церква України священники УПЦ Московського патріархату лякали своїх прихильників тим, що у них почнуть забирати будівлі й храми. Сьогодні вже цей галас трохи зменшився, хоча періодично все ж лунає, особливо на Донбасі. Але зараз вже всі розуміють, що справжня Українська Церква ніколи не буде посягати на чуже. Вона побудує своє!

Реквізити: Релігійна громада Св. ап. Андрія Первозванного парафії Київської єпархії УАПЦ

п/р 26005053625484 у ПриватБанку, МФО 334851, код ЄДРПОУ 25809139

Картка ПриватБанку: 5169 3305 1691 8700

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.