В ОРЛО закручують гайки: введено відповідальність за «наклеп» в інтернеті та «порушення в області військового обліку»

В окупованому Луганську посилили контроль за «неповідомлення відомостей про людей, які зобов’язані перебувати на військовому обліку». Крім того, введено кримінальну відповідальність за «наклепи» в інтернеті.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передають Вчасні Новини.

Відтепер в ОРДЛО передбачена адміністративна відповідальність за невиконання «обов’язків в області військового обліку».

«За ненадання до військового комісаріату або іншого органу, що здійснює військовий облік, списків громадян, які підлягають початковій постановці на військовий облік, несвоєчасне надання відомостей про зміни складу постійно проживаючих громадян, які складаються або зобов’язані перебувати на військовому обліку встановлений розмір штрафу в діапазоні від 1 000 до 3 000 руб. За неповідомлення відомостей про громадян, які складаються або зобов’язані перебувати на військовому обліку, встановлений розмір штрафу в діапазоні від 1 000 до 5 000 рублів. За невиконання громадянами обов’язків з військового обліку, ухилення від медичного обстеження або умисне псування або втрату документів військового обліку світить штраф від 500 до 3 000 рублів», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, окупанти вирішили боротися з інтернет-ресурсами, які пишуть «неправдиву інформацію».

«У Луганську прийнятий закон про кримінальну відповідальність за наклеп, направлений, в першу чергу, проти сайтів, які не зареєстровані як ЗМІ, а також проти авторів в соціальних мережах», – йдеться в повідомленні.

За словами так званого «радника генпрокурора» Максима Обухова, відстежувати будуть не тільки сайти та ЗМІ.

«Встановлюється кримінальна відповідальність за наклеп, здійснений публічно з використанням інформаційно-телекомунікаційних мереж, включаючи мережу інтернет, як по відношенню до кількох осіб, так і індивідуально не визначених», – заявив він.

Визначення слова «наклеп» немає, тож будь-яка інформація, яка не буде збігатися з «офіційним» баченням чи відповідати ідеології окупантів може бути сприйнята, як «наклеп».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.