Путін зробив зауваження: Міносвіти РФ проведе повний аналіз підручників з історії

На думку російського президента, діти у школах недостатньо вивчають Сталінградську битву

Про це повідомляє «Коммерсант», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Президент РФ Володимир Путін виступив із заявою про те, що підручники з історії містять дуже мало інформації про Сталінградську битву.

«До цього часу ще, знаєте, відкриваю деякі шкільні підручники, з подивом дивлюся, що там написано, як ніби не про нас. Хто пише, хто пропускає такі навчальні посібники? Просто дивно! Все що завгодно там написано, і про «другий фронт», тільки про Сталінградську битву нічого не сказано», – сказав Путін.

На таку заяву відреагував міністр освіти РФ Сергій Кравцов. В ефірі «Росія-1» він заявив про намір провести повний аналіз всіх підручників історії у країні.

«Ми проведемо зараз повний аналіз всіх підручників», – сказав міністр.

Зазначається, що раніше російське Міносвіти схвалило шкільний підручник з історії під редакцією помічника президента РФ, колишнього міністра культури Володимира Мединського. Після оголошення послання помічник президента повідомив, що був розроблений історико-культурний стандарт і нові видання будуть обов’язково містити «все що потрібно, про Сталінградську битву».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.