Пілота збитого біля Волновахи українського літака звільнено з полону – ГУР

Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України повідомляє про звільнення з російського полону українського льотчика Романа Василюка, пілота Су-25, якого 14 березня під час виконання бойового завдання збила протиповітряна оборона окупантів над м. Волновахою Донецької області, він катапультувався, але дістав поранень і потрапив у полон до окупантів.

“Пройшов через численні допити з боку російських спецслужб. До свого звільнення перебував в обласній центральній клінічній лікарні Донецька. 24 квітня повернувся на підконтрольну Україні територію… Зараз Роман Василюк отримує належну медичну допомогу та зустрівся зі своєю сім’єю”, – повідомляється у телеграм-каналі ГУР у понеділок.

Як зазначається у повідомленні, пілот також зустрівся з начальником ГУР Кирилом Будановим та секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

Василюк упевнений, що через місяць зможе повністю відновитись і має намір продовжити захищати Батьківщину. “Довго сидіти в госпіталі не збираюсь. За місяць хотілося б повернусь в стрій та боротись до повного звільнення нашої країни від окупантів”, – сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.