У Китаї хочуть навчитися змінювати орбіти астероїдів

Китай планує розробити технологію захисту Землі від зіткнення з небезпечними астероїдами, повідомив заступник голови Китайського національного космічного управління (CNSA) У Яньхуа.

“До кінця 14-ї п’ятирічки або ж у 2025-2026 роках ми спробуємо розпочати випробування технології моніторингу астероїдів, які становлять загрозу для Землі. З її допомогою ми здійснимо зіткнення (з астероїдом – ІФ), яке призведе до зміни його орбіти”, – сказав заступник голови управління в інтерв’ю Центральному телебаченню КНР (CCTV).

Він зазначив, що Китаю необхідно створити систему моніторингу та запобігання загрозам від астероїдів. За його словами, вона має бути і наземного, і космічного базування. Її завданням буде каталогізувати астероїди і виявляти, які з них становлять небезпеку для Землі.

Яньхуа також наголосив, що необхідно провести технічні випробування технологій та проєктів, щоб зрозуміти, чи здатні вони вирішити поставлене завдання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.