Альтернативні джерела енергії: Німеччина допоможе Україні резервним обладнанням

Німеччина планує виділити 20 млн євро Україні на резервне обладнання для критичної інфраструктури. Ідеться про мобільні генератори, станції для подачі води та теплоелектростанції.

Альтернативні джерела енергії та інше обладнання допоможуть Україні бути готовими до терористичних атак росії на критичну інфраструктуру та забезпечити наявність світла, води й тепла для громадян.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов після зустрічі з міністром Федерального міністерства довкілля, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Штеффі Лемке.

«В умовах, коли наша інфраструктура знаходиться під постійним терористичним прицілом, нам потрібно максимально забезпечити Україну резервними потужностями, а українців – теплом, світлом і водо», – заявив Чернишов.

Зазначається, що на виділені Німеччиною кошти у розмірі 20 млн євро Україна закуповуватиме все необхідне для цього обладнання:

  • мобільні дизельні генератори;
  • автоматичні насосні станції для подачі води;
  • мобільні теплоелектростанції.

«Альтернативні джерела енергії в Україні будуть», – підкреслив Чернишов.

Поки що домовленості попередні. Проте міністр запевнив, що вже найближчим часом українська та німецька сторона фіналізують їх.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.