Українцям стане легше знайти роботу за кордоном

Біженцям з України, які через повномасштабну війну змушені були евакуюватися в інші країни, тепер легше буде знайти роботу за кордоном. Євросоюз запустив новий онлайн-сервіс, який допоможе у пошуку вакансій.

Відтепер біженці в одній із країн ЄС, які мають статус тимчасового захисту, можуть зареєструвати своє резюме на сайті «Фонд талантів ЄС», який знаходиться на порталі EURES – найбільшому в Євросоюзі сервісі з пошуку роботи.

Наразі EURES містить понад 3 мільйони вакансій. І саме тут понад 4 тисячі працедавців з усіх куточків Європи зазвичай шукають собі працівників.

Конфіденційно або відкрито

Завантажити своє резюме можна за посиланням: https://cutt.ly/yB0E1T3.

Проте цікавим є той факт, що можна взагалі не розкривати свої дані. У резюме можна не вказувати номер телефону, електронну та домашню адресу, імена попередніх роботодавців і назви фірм, де людина працювала. Навіть фото можна не завантажувати і не називати справжнього імені. Але потрібно вказати кваліфікаційні навички.

На порталі працює понад тисяча кваліфікованих консультантів. Саме вони обирають зі списку резюме шукачів із тими кваліфікаційними навичками, які потрібні конкретному роботодавцеві та представляють кандидатуру на розгляд роботодавцю.

Водночас і самі працедавці, перш ніж потрапити на цей портал і розмістити на ньому свої вакансії, також проходять ретельну перевірку.

Умови реєстрації на порталі EURES, щоб знайти роботу за кордоном

Спочатку потрібно створити собі обліковий запис EU Login та захистити за допомогою двофакторної автентифікації (наприклад, за допомогою SMS через мобільний телефон).

Далі створюється обліковий запис шукача роботи на EURES, де публікується резюме і профіль. Після цього до цього облікового запису отримають доступ роботодавці з усіх країн ЄС.

Крім того, фахівці допомагають українцям знайти роботу за кордоном. Зокрема, на сайті є спеціальний консультант EURES, який допоможе правильно скласти резюме.

Знайти собі консультанта можна за адресою: https://ec.europa.eu/eures/eures-core/um/page/public?lang=en&pageCode=search_advisers#/adviser/search/list

Портал EURES доступний мовами країн-учасниць мережі EURES.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.