МОЗ: Феофанію відкриють для українців з наступного року

З 1 січня 2022 року у лікарні “Феофанія” зможуть отримувати медичні послуги усі громадяни України.

Про це на засіданні Кабміну 24 листопада заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко, заявив нардеп Михайло Радуцький.

Вчора під час засідання Комітету міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що прийнято остаточне рішення – з 1 січня «Феофанія» почне приймати пацієнтів за пріоритетними пакетами медичних послуг”, – написав він.

Радуцький додав, що у межах реформи галузі всі медичні заклади повинні увійти до єдиного медичного простору. Наступного року планується перехід на фінансування за програмою медичних гарантій відомчих лікарень, закладів міністерств та Національної академії наук.

Клінічна лікарня “Феофанія” – підпорядкований Державному управлінню справами медичний заклад, уповноважений на оперативне, стаціонарне, діагностично-консультативне лікарське обслуговування державних службовців України, працівників дипломатичного корпусу іноземних держав та міжнародних організацій, осіб, що мають особливі заслуги перед Україною в умовах мирного, надзвичайного та воєнного стану.

Нагадаємо. Елітна лікарня “Феофанія”, яка обслуговує вищих посадових осіб держави і народних депутатів, виявилась, на відміну інших українських лікарень, найбільш підготовленою до прийому хворих на COVID-19. Президент Володимир Зеленський ще 2 роки тому виступив з ініціативою відкрити «Феофанію» для всіх пацієнтів. Втім, простим людям туди потрапити неможливо, адже її не внесли у перелік медичних закладів, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.