ОБСЄ: Ситуація на Донбасі після перемир’я тільки погіршилась

Кількість обстрілів з липня 2020 року стає лише більшою, кажуть в місії

Ситуація з обстрілами на лінії розмежування в Донбасі  зараз є гіршою, аніж до липня 2020 року, коли були введені в дію нові заходи щодо посилення режиму припинення вогню.

Про це заявив після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ посол Мікко Кіннунен.

Він зазначив, що зараз ситуація вздовж лінії зіткнення є вкрай нестабільною. Зокрема на цьому відрізку багато пошкоджених важким озброєнням житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

«У середньому, кількість порушень режиму припинення вогню на день перевищує аналогічний показник до набрання чинності заходами щодо посилення режиму припинення вогню у липні 2020 року», – зазначив Кіннунен.

Читайте також: За 16 місяців “перемир’я” Україна втратила 66 бійців, поранені 275 військових: Україна в ОБСЄ

Представник ОБСЄ вказав, що ситуація на разі виглядає тупиковою і серйозно перешкоджає як діяльності Спеціальної моніторингової місії, так і ускладнює життя цивільного населення. Так, неможливість вільно пересуватись для місії ОБСЄ ускладнює встановлення нею фактів і повідомлення про них у відповідь на конкретні інциденти.

Читайте також: Схоже, Росія остаточно занурила Мінський процес у кому

Джерело – ZN.UA

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.