Посол Швеції анонсував створення спецфонду допомоги Україні й оцінив роботу ТКГ

Посол Швеції Тобіас Тіберг заявив, що формат Тристоронньої групи неефективний для розв’язання питання збройного конфлікту на Донбасі. Та анонсував створення спецфонду допомоги Україні

Про це дипломат заявив під час міжнародного форуму зі східної України “Подолання конфлікту на Донбасі”, повідомляє “Суспільне”.

“Якщо подивитися на роботу ОБСЄ та їхню роль у тристоронній групі, де ОБСЄ є медіатором, ми можемо бути розчаровані тим, що за багато років цей формат не зміг вирішити конфлікт. Але навіть у такому недосконалому вигляді такі формати мають існувати. У липні 2020- го року було перепідписано договір про припинення вогню, і пострілів поменшало”, — сказав посол Швеції.

Читайте також: ОБСЄ: Ситуація на Донбасі після перемир’я тільки погіршилась

Росія досить ускладнює роботу ОБСЄ, а саме – не надає доступу до непідконтрольної Україні території і ставить під сумнів “нормандський формат”, констатує посол.

Тіберг заявив, що Швеція планує започаткувати фонд, який сприятиме діалогу і підтримає стійкість громад – “Фонд партнерства для стійкої України”.

У його створенні візьмуть участь ще чотири країни: Велика Британія, Швейцарія, Канада та США.

Нагадаємо. Вчора, 24 листопада, представник Донецька в української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що Росія офіційно зняла з себе всі зобов’язання щодо Мінських угод.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.