США в ОБСЄ: Росія – єдиний винуватець збройного конфлікту на сході України

РФ може скільки завгодно звинувачувати Україну у нібито агресивній поведінці та Сполучені Штати у підтримці України, але реальність полягає в тому, що Росія є єдиним винуватцем збройного конфлікту у Донецькій та Луганській областях.

Про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради Організації з безпеки та співробітництва у Європі у четвер у Відні, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Росія може скільки завгодно звинувачувати Україну в тому, що вона є агресором, і звинувачувати Сполучені Штати у допомозі Україні, але реальність полягає в тому, що Росія є єдиним винуватцем цього конфлікту. Україна має право на суверенітет і територіальну цілісність. Вона також має право на самооборону”, – заявила Острієн.

За її словами, насильство та страждання на сході України триватиме допоки “Росія не розпочне конструктивне виконання взятих на себе зобов’язань і не перестане керувати конфліктом на сході України”.

Острієн також вказала на те, що Сполучені Штати продовжують з глибоким занепокоєння стежити за повідомленнями про незвичну військову активність Росії поблизу України.

“Ми, як і раніше, дуже уважно спостерігаємо за регіоном і будемо продовжувати тісно консультуватися з союзниками та партнерами з цього питання. Як ми чітко заявили, будь-які ескалаційні або агресивні дії викличуть велике занепокоєння з боку Сполучених Штатів”, – заявила вона.

Американська дипломатка також закликала Росію “припинити спроби інтеграції громадян України та підконтрольної їй української території, окрім іншого, шляхом паспортизації, економічного прив’язування та змін в системі освіти”

За її словами, Сполучені Штати залишаються непохитно у своїй відданості незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України. “Якщо Росія здійснить подальші агресивні дії проти України або спробує використати енергію як зброю, ми налаштовані належним чином відреагувати у координації з союзниками та партнерами”, – заявила Острієн.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.