Американські військові відстежують маршрут Санта-Клауса. Він уже пролетів над Україною

Відстежити казкового героя можна на сайтах Flightradar і NORAD.

Станом на момент публікації, сани з оленями пролітають над американським штатом Флорида й рухаються в північному напрямку. 

За даними NORAD, Санта-Клаус пролетів над Україною приблизно о 21:15 у п’ятницю, 24 грудня.

Flightradar почав показувати маршрут Санти у 2017 році. Першим цю традицію запустило військове командування NORAD в 1955 році. 

Тоді американська торговельна мережа Sears розмістила в газеті оголошення, де був номер телефону, за яким діти могли «зателефонувати Санта Клаусу». У номері допустили помилку — і діти потрапляли до Континентального командування повітряно-космічної оборони. Після цього військові вирішили щороку показувати вигаданий маршрут головного різдвяного героя.

Відтоді напередодні Різдва за Григоріанським календарем, 25 грудня, о 6:00 (13:00 за Києвом) на сайті NORAD Tracks Santa починають показувати маршрут Санта-Клауса.

Крім того, Google надає функцію відстеження Санти вже протягом 18 років. Пересування головного героя різдвяних свят можна відстежувати за допомогою будь-якого браузера на смартфонах, планшетах, комп’ютерах та інших гаджетах. На карті показано маршрут Санти, його поточне місце перебування та передбачуваний час прибуття в кожну країну.

Діти також можуть зателефонувати на гарячі лінії. Волонтери обробляють їхні дзвінки та повідомляють про місце перебування Санти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.