«Буковельський експрес»: до туристичних місць Карпат запустили новий потяг

Про це повідомив голова правління «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

«Буковельський експрес» відправлятиметься зі Львова о 06:40 та прибуватиме на кінцеву станцію Ясіня о 12:25. Поїзд робитиме зупинки на станціях Івано-Франківськ, Яремче, Микуличин, Татарів, Ворохта тощо. 

В «Укрзалізниці» кажуть, що експрес курсуватиме щодня з 25 грудня 2021 року до 16 січня 2022 року, крім 1 та 4 січня. Потім поїзд ходитиме щоп’ятниці, суботи та неділі.

Ціни залежать від дня тижня, але в середньому становлять приблизно 200 грн за сидяче місце другого класу та приблизно 450 грн за сидяче першого класу.

Новим потягом пасажири зможуть менш ніж за 5 годин доїхати до станції Татарів (Буковель), а далі автобусними шатлами за 20 хвилин до ГК «Буковель». 

У компанії наголошують, що потяг буде зручним для подорожей до найвідомішого водоспаду Пробій та Скель Довбуша в Яремче, найдовшого села в Україні Микуличина, до віадука у Ворохті та селища Ясіня Закарпатської області, звідки можна дістатися до найвищого гірськолижного курорту українських Карпат — гори Драгобрат.

Також зазначають, що це вже четвертий запущений цьогоріч маршрут, який обслуговуватиме сучасний дизель-поїзд, придбаний у вітчизняного виробника. У складі такого потяга 3 вагони — 170 місць. 

Як кажуть в «Укрзалізниці», поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру. Також його пристосували для перевезення маломобільних груп населення.

Раніше аналогічний поїзд запустили на маршруті Одеса — Ізмаїл, ще два поїзди — на маршрутах Попасна — Харків, Харків — Суми — Ворожба — Харків та Коломия — Ківерці.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.