Байден запевнив Путіна у повній підтримці України

Сьогодні, 26 січня, президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Йшлося не лише про Україну…

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на слова речниці Білого дому Джен Псакі під час щоденного брифінгу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Президент США Джо Байден нагадав президенту РФ Путіну про рішучу підтримку суверенітету України.

«Він (президент Байден – ред.) телефонував президенту Путіну сьогодні в другій половині дня з наміром обговорити нашу готовність продовжити договір СНО-ІІІ на п’ять років, а також підтвердити рішучу підтримку суверенітету України на тлі триваючої російської агресії», зауважила представниця Білого дому.

За її словами, американський президент також порушив питання про хакерську атаку з боку РФ на федеральні установи США та бізнес-компанії через програмне забезпечення SolarWinds.

Байден також нагадав про те, як росіяни пропонували винагороду афганським силам за вбивства військових США, втручалися в вибори 2020 року, отруїли опозиціонера Олексія Навального та переслідували мирні протести в Росії.

«Його намір також полягав у тому, щоби чітко заявити, що Сполучені Штати твердо захищатимуть наші національні інтереси у відповідь на зловмисні дії Росії», – додала Джен Псакі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.