МОН щодо скандальних заяв в університеті Драгоманова: «Не треба доводити до абсурду»

МОН прокоментувало ситуацію щодо висловлювань про мову викладачки університету національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенії Більченко.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки України у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Раніше викладачка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко назвала Україну «американською колонією» і заявила, що закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» є «опухлим лімфовузлом» в хворому тілі.

У МОН відреагували лише після того, як подібна поведінка викликала справжній скандал у соціальних мережах. Проте реакція виявилася вкрай… толерантною.

«Тема мови може та має обговорюватися в демократичному суспільстві, винятково з повагою і толерантністю. Україна обрала свій шлях щодо мовного питання. Він про турботу навколо державної мови, що є важливим для країни. Нас, україномовних та російськомовних, об’єднує те, що ми всі – українці. І ми всі маємо турбуватися про нашу країну та нашу мову. Наше завдання як суспільства, що постійно розвивається, – дійти однієї системи координат», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві додали, що «мовне питання не можна доводити до абсурду».

«Усі дискусії щодо мовного питання не можуть доводитися до абсурду. І повинні мати винятково риторику поваги, незалежно від позиції. А також розуміння, що ми всі живемо в одній країні, в якій повага є нашою невід’ємною національною рисою», – заявили в МОН.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.