Росія проведе іспити для вступу у виші прямо в ОРДО

У 2021 році дітям, які мешкають на окупованих територіях Донбасу, Росія запропонувала скласти єдиний державний іспит (ЄДІ) прямо вдома, без виїзду до РФ.

Про це повідомила «начальник служби по контролю і нагляду у сфері освіти і науки» Любов Волкова, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Окупанти посилюють вплив на українську молодь, яка мешкає на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Підконтрольна РФ «влада» ОРДО заявила про створення «робочої групи з організації та підготовки проведення ЄДІ у 2021 році» у Донецьку, яка займатиметься підготовкою до іспитів за російською програмою для вступу підлітків у виші РФ.

«Єдиний державний іспит учні «ДНР» здають з 2016 року, виїжджаючи на територію Ростовської області. І тільки в цьому році вперше Єдиний державний іспит буде проходити на території «ДНР», – сказала Волкова.

Уточнюється, що «міносвіти» провело попередній моніторинг в освітніх організаціях зі збору інформації про дітей, які бажають взяти участь в єдиному державному іспиті Російської Федерації.

Наразі йдеться про пункти у трьох містах ОРДО, де будуть проведені ЄДІ Російської Федерації. Це Донецьк, Макіївка, Горлівка.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.