«Слуги народу» не планують проведення діалогу з ФОП

У партії «Слуга народу» заявили, що не йтимуть на діалог із підприємцями, які вимагають скасування касових апаратів.

Про це розповіла заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в інтерв’ю «Главкому», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Українські підприємці руху #saveФОП влаштовують протести, вимагаючи залишити спрощену систему оподаткування без касових апаратів. 1 грудня ВР прийняла закон, що передбачає відстрочку використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року, проте люди виступають проти намірів посилити податкову політику і запровадити касові апарати для більшості категорій фізичних осіб підприємців.

Кравчук, пояснюючи позицію влади, каже, що знайти компроміс із людьми, які вимагають скасувати регістратори розрахункових операцій (РРО) та чеки взагалі для всіх категорій, зокрема для продавців побутової техніки та ювелірки, неможливо.

«Як можна пояснити клієнтам, що вони не отримають чек за куплений телевізор? Якщо є зауваження до незручності РРО, то будь ласка – давайте обговоримо, щоб усі змогли адаптуватись. Але чому в тій же Польщі можна купити магнітик за 2 євро й отримати чек?», – сказала вона.

Вона також зазначила, що наразі створено Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва, де готуватимуть рішення щодо виправлення економічних помилок і напрацювання конструктивних рішень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.