ФБР оголосило в розшук «кухара Путіна» Пригожина

Федеральне бюро розслідувань США оголосило в розшук російського бізнесмена, засновника «Вагнера» Євгена Пригожина. Його звинувачують у втручанні у вибори в США 2016 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ФБР, передають Вчасні Новини.

Подробиці. ФБР розшукує Пригожина за участь у змові проти США з 2014 по лютий 2018 року. Він був основним спонсором Санкт-Петербурзького агентства інтернет-досліджень (IRA) – так званої «фабрики тролів».

«Кухар Путіна» контролював операції щодо втручання в американські вибори шляхом крадіжки особистих даних громадян США, а також масового створення фейкових акаунтів в соціальних мережах. Такі дії були спрямовані на «значну кількість» американців, щоб вплинути на вибори 2016 року.

У ФБР також нагадали, що Окружний суд округу Колумбія у лютому 2018 року видав федеральний ордер на арешт Пригожина.

Повідомляється, що за інформацію, яка може привести до арешту Пригожина, пропонується винагорода на суму 250 000 доларів.

Нагадаємо. Пригожин отримав прізвисько «кухар Путіна» тому що є власником кейтерингового бізнесу, який займається організацією харчування вищих осіб російської держави. Він також є засновником приватної військової компанії «Вагнера», яка вербує найманців для участі у військових конфліктах на Донбасі, в Сирії тощо.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.