Гліб Бабіч: Настав час продовжити боротьбу у справі Журавля

На ваші численні побажання продовжити допомагати родині Ярослава Журавля в юридичної боротьбі за справедливість я відповідав – скоро ми все з’ясуємо і доповімо. Прийшов час доповідати.

Тепер цією справою буде займатися одна з найдосвідченіших груп юристів України.

Точніше, вони вже почали ознайомлення, і попередній збір інформації.

І в справі, як я і говорив, з’являться нові фігуранти. Всі, хто доклав руку до лакейського виконання волі  “найвпливовішого політика всесвіту” про “особистий контроль”. В результаті якого загинув залишений без допомоги розвідник Ярослав Журавель. І не тільки він.

Ми хочемо, щоб відповіли всі. Ті, хто приймав боягузливі, злочинні і фатальні рішення на всіх рівнях. Ті, хто знищував документи, щоб приховати свої дії. І ті, хто відкрито і нахабно брехали всій країні, про те що морські піхотинці “самі винні”. Що вони, виявляється, злочинно порушили всі накази, і діяли за власною ініціативою. Від чого і загинули.

Що є стовідсотковою брехнею, з точністю до навпаки. Але прикриває дупу покидьків всіх рівнів.

Попереду величезна робота. Необхідно розмотати весь клубок брехні. З документами, свідками, розбіжностями, підробками, і всіма юридичними та процесуальними порушеннями, що допустило слідство.

Ми зобов’язані довести справу до кінця. Не тільки заради справедливості. А та для того, щоб винні були покарані. І більше ні у одного покидька не виникало бажання валити на загиблих свою провину, і витирати ноги об їх пам’ять.

Треба зробити велика і витратнк роботу – розслідування по всій території України.

Ми з вам зібрали більше половини чималої суми, яка необхідна для першої частини дій. Самі. Не звертаючись за допомогою ані до кого, крім самих себе.

І тепер настав час продовжити боротьбу.

Нижче, карта батька Ярослава Журавля – Сергія.

Я знаю нас. Я впевнений в нас. І ми закінчимо те, що почали.

Покидьки будуть покарані.

5168 7450 1993 4659

Приватбанк

Сергій Журавель

Потрібна ваша інформаційна підтримка. Репости і “+” в коментарях.

Гліб Бабіч – волонтер (допис у Фейсбуці)

Нагадаємо. 13 липня при спробі евакуації загиблого розвідника у «сірій зоні» біля Зайцевого обстріляли групу, яка мала забрати тіло. Українська сторона заявила, що була домовленість про режим тиші, бійці мали білі каски — це ж підтверджують і кадри з дрона. Проте групу обстріляли, вона покинула «сіру зону», але на полі бою залишився поранений сержант Ярослав Журавель.

Вище командування країни не дозволило надіслати нову групу для його порятунку, щоб не наражати на небезпеку інших військових. 3 дні Журавель стікав кров’ю. Так і не дочекавшись допомоги він загинув.

Батько загиблого під Зайцевим морпіха Ярослава Журавля вважає, що його син помер через бездіяльність влади. Суд задовольнив його скаргу батька і зобов’язав Державне бюро розслідувань почати провадження про нібито вчинення президентом Володимиром Зеленським дій, унаслідок яких бійця не вдалося врятувати.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.