По 2 роки ув’язнення отримали прихильники Шарія у Вінниці під час «таємного суду» (деталі, відео)

У Вінницькому міському суді винесли вирок Алісі Виноградовій та Івану Войтенку, які в листопаді 2017 року спалили декоративний трамвайчик у центрі Вінниці.

Про це повідомляє видання «Вежа», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Аліса Виноградова є учасницею руху Femen та членкинею «Партії Шарія». Її разом зі співучасником судили за те, що в листопаді 2017 року вона підпалила декоративний трамвайчик біля магазину «Roshen».

Згідно пояснень самої Виноградової, акція була спрямована проти Петра Порошенка та його бізнесу.

Другий обвинувачений у справі – вінничанин Іван Войтенко. Хлопець спочатку був свідком події, але потім вирішив долучитися до «акції», пояснивши тим, що таким чином намагався привернути увагу Виноградової. Він розповів, що долучився після того, як дівчина почала обливати трамвайчик незрозумілою для нього речовиною. Потім і сам присів та «чиркнув запальничкою», а трамвайчик «неочікувано спалахнув».

11 січня 2018 року справу було передано до суду. Судили обох обвинувачуваних за частиною 2 статті 296 – хуліганство, вчинене групою осіб. Зазначається, що розгляд справи неодноразово переносився та відкладався (суддя перебував у нарадчій кімнаті або не приходили свідки, хворіла Виноградова, була відсутня експертна оцінка ціни «трамвайчика», тощо).

Проте 25 лютого у справі все ж таки винесли вирок.

Варто зазначити, що журналісти дізналися про це вже по факту із публікацій ЗМІ, які посилалися на одне з проросійських видань. При цьому у розкладі засідань Вінницького міського суду на офіційному сайті установи розгляду цієї справи 25 лютого взагалі не значилося.

Журналісти спробували дізнатися деталі у пресслужбі суду, однак там проігнорували всі телефонні запити. На думку журналістів, це є «намаганням приховати інформацію про деталі розгляду та оголошення вироку».

Згодом представниця пресслужби все ж таки підтвердила, що засідання дійсно відбулося.

«На уточнююче запитання, чому засідання не було анонсовано на офіційному сайті суду, в прес-службі плутано намагалися пояснити що «суд переносили» і вони «не зобов’язані анонсувати засідання, коли суддя перебуває в нарадчій кімнаті». Хоча згідно із п. 1 ст. 376 КПК України, «судове рішення проголошується прилюдно», – пише видання.

Суд визнав дівчину та її співучасника винними та призначив покарання у вигляді 2 та 3 років обмеження волі. Також суд стягнув з обвинувачених в рівних долях 71733, 19 гривень майнової шкоди, спричиненої злочином. Наразі, вирок ще не набрав законної сили, і на нього може бути подана апеляція до Вінницького апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.