РНБО ухвалила санкції проти 10 ексофіцерів і вимагає від СБУ та ОГПУ звіт щодо справ про держзраду

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив про результати сьогоднішнього засідання.

Подробиці. Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) ухвалила рішення про запровадження санкцій стосовно 10 посадових осіб, які входять до вищого офіцерського складу, за зраду батьківщині.

«Сьогодні ми розглядали питання стосовно тих посадових осіб, які входили до вищого офіцерського складу, які зрадили нашу країну. І було ухвалено рішення стосовно 10 осіб позбавити їх усіх державних нагород. Їх позбавлено всіх звань. Жодного звання у них більше немає. До них застосовано максимальний пул санкцій, який дозволяє наше законодавство», – заявив Данілов.

Він перерахував громадян, які потрапили до цього санкційного списку. Серед них ексміністр МВС Віталій Захарченко та екс-глава СБУ Олександр Якименко.

Крім того, зазначив, що протягом двох тижнів Офіс генерального прокурора, Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ матимуть відзвітувати про стан розслідування резонансних злочинів, пов’язаних з державною зрадою, дезертирством, терористичною діяльністю та порушенням присяги.

«Ми ухвалили рішення, що за два тижні буде на засіданні звіт заслухано Генеральної прокуратури, СБУ, МЗС у тих справах, які є резонансними на сьогодні… І усі ті люди, які свого часу зрадили Україну… будуть покарані. І нам за дорученням президента дано таке завдання, щоб вони на засіданні РНБО відзвітували, яким чином усе це відбувається», – сказав Данілов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.