Литовський віцепрем’єр пропонує політичний притулок в ЄС всім росіянам, що здадуться Україні

«Країни, які не дають зброю Україні, дають притулок» – Пабрікс

Мінстр оборони Литви Артіс Пабрікс написав у своєму Twitter, що тепер кожному російському солдатові, який здасться українській армії, буде надано притулок на Європі.

«Я щойно отримав пропозицію, як покласти край російській агресії. Захід оголошує, що кожен російський солдат, який здасться українцям, отримає притулок на Заході! Я думаю, що це переможна ідея художника Айгарса Бікше. Країни, які не дають зброю Україні, дають притулок», – говориться у повідомлені.

I just got out of box proposal how to end the Russian aggression. West announces that every Russian soldier which surrenders to Ukrainians will receive asylum in the West! I think its victorious idea from artist Aigars Bikše. Countries which do not give weapons to UA give asylum.

— Artis Pabriks (@Pabriks) February 26, 2022

Раніше, Молдова заблокувала сайт, який виправдовував вторгнення Путіна в Україну.

24 лютого стало відомо, що Молдова і Литва запроваджують надзвичайних стан. Зокрема, президент Молдови Майя Санду повідомила, що Вища Рада безпеки країни вирішила ввести у країні режим надзвичайного стану через напад Росії на Україну.

Після запровадження надзвичайного стану Молдова оголосила, що закриває свій повітряний простір через війну в сусідній Україні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.