Загибель військових на Донбасі: обстріл був точним, а до НЗФ РФ звертались 9 разів

Незважаючи на звернення щодо припинення вогню, збройні формування РФ продовжували обстріли ЗСУ, в результаті чого четверо воїнів загинули.

Про це повідомляють Вчасні Новини.

Про загибель військових повідомив штаб ООС у Фейсбуці, вказавши на прицільні обстріли позицій українських захисників із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Шуми Донецької області.

В результаті обстрілу, чотири українських військовослужбовці загинули. Двоє військових отримали поранення. Наразі їх доправлено до лікувального закладу.

Зазначається також, що про дії збройних формувань РФ було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

За словами Арестовича у коментарі каналу «НАШ», українська сторона 9 разів зверталася до СЦКК з проханням зупинити обстріл.

«Провокація в чистому вигляді, зважаючи на те, що там сталося, тому що, за попередніми даними, наша сторона СЦКК дев’ять разів намагалася зупинити вогонь через Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, але росіяни не припинили вогонь, незважаючи на отриману інформацію про те, що загинули наші військові», – заявив він.

Пресслужба ТКГ зазначила, що українська делегація збирається на екстрену нараду через загибель військових.

Водночас журналіст Андрій Цаплієнко розповів деталі.

«Враховуючи, що обстріл вівся мінометами калібру 82 міліметри – а це не настільки небезпечна зброя, як 120-і – його з досить високою долею ймовірності координували за допомогою безпілотників. Бо ви можете собі уявити: чотири людини загинули від мінометного обстрілу не найбільшим калібром. Обстріл був достатньо точним», – зазначив Цаплієнко.

І додав, що бойові дії розпочались о 13:45 а станом на 16:00 ще продовжувались.

«Цю ситуацію треба розглядати в контексті. Зараз дуже складно ідуть перемовини в ТКГ (Тристоронній контактній групі – ред.): Росія постійно висуває якісь умови, на які Україна не може піти, і враховуючи, що бойовики діють за командою Росії, мені здається, що це загострення вигідне Росії – треба проаналізувати, які цілі вони собі ставлять», – додав  Цаплієнко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.