Тільки 5 осіб в Україні отримали дві порції вакцинації: «ЄС» анонсувала позачергове засідання Ради

Позачергове засідання Ради, присвячене припиненню бездіяльності виконавчої влади у боротьбі з пандемією, відбудеться завтра, 27 квітня, на вимогу опозиції.

Про це йдеться у повідомленні п’ятого президента України Петра Порошенка у Телеграм, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У повідомленні йдеться, що «Слуги народу» не підтримали ініціативу щодо скликання позачергового засідання ВР України.

«За підтримку вимоги про скликання ми вдячні усім фракціям Верховної Ради. Не дякуємо лише «Слугам», тому що їм байдуже, і вони підписів не дали», – йдеться у повідомленні.  

Порошенко зазначив, що кількість померлих від ковіду українців наближається до п’ятдесяти тисяч.

«Тим часом лише п’ять! осіб на всю Україну отримали, як і належить, дві порції вакцини. Ця п’ятірка і є оцінкою некомпетентності, безпорадності і безвідповідальності влади. З таким катастрофічно низьким рівнем вакцинації в Україні ми приречені на четверту і наступну хвилі. Тому вкрай важливим для парламенту є навчити і примусити виконавчу владу захистити країну», – йдеться в повідомленні.

Крім того, вказується, що партія «Європейська Солідарність» запропонувала антиковідний план, «у якому передбачила все: від закупівлі ліків до виготовлення української вакцини».

«Ми готові голосувати не лише за визнання роботи влади незадовільною, але й за рішучі кроки, які передбачають порятунок українців від пандемії», – сказано в повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.