Шмигаль розповів про тарифи на тепло, електроенергію та воду для населення

Уряд готовий зробити все необхідне для того, щоб забезпечити безперервність постачання та доступність тепла, електроенергії та води для населення.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на брифінгу за результатами робочої поїздки до Луганської області, передає Укрінформ.

“Загалом уряд сьогодні готовий працювати і робити все необхідне для того, щоб забезпечити безперервність та доступність тепла і всіх енергоносіїв, води для населення. Хоча це належить до компетенції місцевої влади”, – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що тарифи зростати не будуть.

“Тарифи і ціни на газ зафіксовані, тарифи на тепло зафіксовані. Там, де у людей на прифронтових територіях немає можливості забезпечити постачання газу, там також урядом ухвалені відповідні рішення. Міністерство соцполітики розробило і забезпечило виплату більше субсидій, більші суми субсидії. За нашим розрахунком, там буде виходити близько 2,5 тис. грн тим сім’ям, які вимушено користуються електроопаленням”, – запевнив прем’єр.

За його словами, загалом опалювальний сезон розпочався в Україні вчасно. І на всі 100% будинки та об’єкти соціальної інфраструктури підключені до тепла. Звичайно, визнав Шмигаль, є винятки на окремих територіях, де виникають якісь аварії.

“Ми на такі речі реагуємо, звичайно. Працюємо із головами держадміністрацій”, – запевнив він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.