Влада пообіцяла закрити чергу на житло ветеранів АТО та ВПО у 2022 році

Влада наступного року планує повністю закрити чергу на житло ветеранів АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на брифінгу за результатами робочої поїздки до Луганської області, передає Укрінформ.

“На наступний рік ми запланували, це ініціатива Президента України Володимира Зеленського, повністю закрити чергу ветеранів АТО, внутрішньо переміщених осіб. Це близько 4 тисяч людей, 4 тисяч сімей, яким ми повністю усім за рахунок держави забезпечимо житло наступного року. Тому будемо закривати черги”, –- сказав Шмигаль.

Крім того, додав глава уряду, наприкінці 2021 року або на початку наступного року розпочне роботу державна фінансова лізингова компанія.

“Вона буде покликана акумулювати кошти і забезпечити за лізинговими схемами житло для бюджетників, зокрема і внутрішньо переміщених вчителів, лікарів, військових. Було виділено порядку 20 мільярдів грн під державні гарантії на цю компанію. Її основна роль — це буде житло для таких державних людей і внутрішньо переміщених, зокрема”, – сказав прем’єр.

Як наголосила віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, одним з головних завдань є саме надання житла для ВПО.

“Ми знаємо, наскільки проблема житла є гострою. Ми знаємо, наскільки потрібно, щоб люди мали змогу отримати житло. Бо тоді буде робота, буде сім’я. Буде все-все, що необхідно родині”, – сказала вона.

Раніше Верещук наголошувала на тому, що вважає реальним за рік забезпечувати житлом по три тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.