Ексмузиканти Nirvana відповіли на позов «хлопчика з обкладинки» їхнього альбому

Про це пише The Guardian.

Вони стверджують, що у двох законодавчих актах, відповідно до яких Елден подає скаргу, є обмеження за часом, які роблять її недійсною.

Твердження Елдена про те, що на фотографії зображено сексуальне насильство над дітьми, адвокати описують як «несерйозне».

«Коротке вивчення фотографії чи власна поведінка Елдена (не кажучи вже про присутність фотографії у будинках мільйонів американців, які, за теорією Елдена, винні у зберіганні дитячої порнографії), прояснює це», — йдеться у відповіді.

У своєму позові Елден вказує, що його поява на обкладинці Nevermind викликала у нього «крайній та постійний емоційний стрес із фізичними проявами», плюс втрату освіти, заробітної плати та «задоволення від життя».

Адвокати гурту ж наголошують, що Елден на грудях має татуювання зі словом Nevermind. Також раніше він з’явився на ток-шоу в комбінезоні, що імітує оголене тіло. Копії обкладинки альбому зі своїм автографом він виставляв на продаж на eBay, а також використовував популярність, щоб знайомитися з жінками.

Нагадаємо, позов Спенсер Елден подав у серпні проти спадкоємців фронтмена Nirvana Курта Кобейна, басиста Кріста Новоселича, барабанщиків Дейва Грола і Чеда Ченнінга, автора обкладинки Кірка Веддлі, дизайнера Роберта Фішера, а також звукозаписувальних компаній Universal, Geffen, Warner і MCA.

Елден вимагає з кожного з відповідачів по 150 тисяч доларів компенсації за поширення приватних матеріалів «відверто сексуального характеру», а також примус до комерційних сексуальних дій у віці до 18 років, від яких учасники Nirvana і інші сторони продовжують отримувати гроші.

Про альбом

Альбом Nevermind вийшов у вересні 1991 року, ставши одним з найбільш продаваних музичних альбомів в історії. На його обкладинці зображене оголене немовля у басейні, яке тягнеться до доларової купюри. Нині обкладинка Nevermind є однією з найбільш впізнаваних у попкультурі, її неодноразово копіювали і пародіювали.

На знімкування обкладинки фотограф Кірк Веддлі запросив своїх знайомих — подружжя Елден і їхнього чотиримісячного сина Спенсера. За участь у знімкуванні вони отримали 200 доларів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.