Загроза повномасштабної війни з РФ: у Путіна сказали, що «Росія першою не нападає»

Його слова цитує російське «РИА Новости».

Так, на запитання, чи РФ прораховує свої кроки у контексті накопичення своїх військ на кордоні з Україною, Пєсков відповів: «Росія першою ніколи ні на кого не нападала».

Він вкотре почав заперечувати звинувачення Заходу та України в агресивних діях, заявляючи, що РФ нібито нікому не загрожує і ні на кого не збирається нападати.

У Кремлі вважають, що ці звинувачення використовують проти Росії для розміщення більшої кількості військової техніки НАТО поблизу російських кордонів.

Путін нападе?

Про це у нього прямо запитали на щорічній пресконференції у Москві 23 грудня. І він заявив, що дії РФ будуть залежати не від ходу перемовин з НАТО, а гарантій, що Альянс не буде розширюватися на схід. Тільки так, вважає Путін, Росія почуватиметься в безпеці.

Тоді ж очільник Кремля звинуватив українську владу у тому, що вона нібито готує якусь військову операцію на Донбасі. У Міністерстві закордонних справ України це одразу спростували.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.