«Свята в темряві»: у світі оголосили акцію по збору ліхтариків для дітей України

Усі українські діти мають отримати ліхтарики як символ перемоги світла над темрявою.

Про це говорять у варшавській фундації Uniters, яка стала ініціатором безпрецедентної за масштабами акції по збору ліхтариків і коштів на їх закупівлю для всіх маленьких українців.

Заради цього символічного подарунка для українських дітей об’єднались люди доброї волі по всьому світові.

«Діти просять про різні подарунки, а українські діти просять про світло. Даймо їм це світло: один ліхтарик для однієї дитини в Україні в темному бомбосховищі. Дитина чекає на цей подарунок від нас і ми зобов’язані зробити усе можливе, щоб кожна дитина в Україні мала цей ліхтарик», – наголосила Голова фундації Uniters Галина Андрушков.

До акції в Польщі долучилися і продовжують долучатися різні організації та компанії, у тому числі й державні. Крім того, підтримала українська діаспора та різні організації в багатьох країнах Європи та світу.

Акцію особисто патронують чинний та попередні посли України в Польщі Василь Зварич й Андрій Дещиця. Серед партнерів є, зокрема, Генштаб ЗСУ, Управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ (СІМІС), Європейський Конгрес Українців та волонтерські організації з багатьох країн Європи, зокрема Данії, Люксембургу, Німеччини, Латвії, Нідерландів, Чехії, Австралії, Канади тощо.

Як діти зможуть отримати ліхтарики

За словами співзасновниці Uniters Вікторії Батрин, у пріоритеті – діти з регіонів, які найбільше постраждали від війни і подовжують перебувати під обстрілами. Згодом ліхтарики отримають діти в усіх регіонах країни.

Координувати видачу подарунків в областях України будуть Військово-цивільні адміністрації, обласні військкомати та місцеві волонтерські організації. Спільно з місцевими органами влади вони визначатимуть, де будуть пункти видачі ліхтариків і повідомлятимуть через доступні їм канали зв’язку де і коли батьки зможуть їх отримати.

Крім того, інформація про видачу ліхтариків в конкретних областях України з’являтиметься на сайті та на сторінках фундації Uniters в соцмережах.

https://uniters.org.pl/ та https://www.facebook.com/uniters.foundation.

Отримати ліхтарик для дитини можна буде, представивши свій паспорт і документи на дитину.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.