ЦПК: Офіс генпрокурора намагався відкликати скаргу САП щодо Татарова

Головний прокурор України Ірина Венедіктова продовжує намагання врятувати «рядового» Татарова.

Про це йдеться в повідомленні Центра протидії корупції у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У ЦПК заявили, що Офіс генпрокурора намагався відкликати скаргу САП на рішення Печерського районного суду Києва у справі заступника голови ОПУ Олега Татарова. Йдеться про постанову Печерського суду щодо передачі «справи Укрбуду», одним з фігурантів якої є Татаров, від Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Водночас у НАБУ пояснили, що рішення по їх провадженням може розглядати виключно Вищий антикорупційний суд.

Тож прокурори САП подали до ВАКС відповідну скаргу, яку, як заявляють у Центрі протидії корупції, й намагалися відкликати «прокурори Венедіктової».

«Відкликати скаргу намагався прокурор Офісу генпрокурора Грицан, який веде справу замість незаконно усунених прокурорів САП. Більш того, виявилося, що прокурори Венедіктової 21.01 змінили підозру Микитасю. Зробили це з однією метою: вивести справу з-під юрисдикції ВАКС і закласти фундамент для виведення з провадження Татарова», – йдеться в повідомленні ЦПК.

Зазначається, що зараз всі матеріали у ДБР, проте їх мають передати ВАКС.

«Апеляція ВАКС не задовольнила клопотання прокурора Грицана про відкликання скарги, оскільки у ВАКС відсутні матеріали справи. Наразі ці матеріали знаходяться у ДБР, які вилучили всі документи із Печерського суду. Судді ВАКС Глотов, Калугіна та Чорненька не тільки відмовили прокурору Венедіктової у задоволенні клопотанні, а ще й зобов’язали ДБР передати ВАКС оригінал оскаржуваного рішення Печерського суду та інші матеріали справи. Невиконання ухвали карається кримінальним законодавством», – йдеться в повідомленні.

ЦПК: Офіс генпрокурора намагався відкликати скаргу САП щодо Татарова
Хронологія справи Татарова (фото ЦПК)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.