Розстріл у Дніпрі, план протидії РФ, РНБО готує санкції для каналу «Наш». 27 січня за хвилину

Студент із Київщини переміг на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств, Активістка Femen влаштувала топлес-протест біля Офісу президента, Банкова назвала теми переговорів Зеленського та Байдена

У Дніпрі солдат Нацгвардії вбив п’ятьох людей та серйозно поранив ще п’ятьох

27 січня близько 3:40 ранку у військовій частині на території заводу «Південмаш» у місті Дніпрі 20-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі та одну цивільну жінку, що працювала вахтеркою на підприємстві. Після цього військовослужбовець полишив територію частини. Неподалік від «Південмашу» він ловив попутку., як з’ясувалося пізніше, йому це вдалося.

Для пошуку вбивці Нацполіція оголосила план «Сирена» у Дніпропетровщині та сусідніх областях.

Трохи згодом 21-річного військового затримали у місті Підгородне, автомат Калашникова був при ньому. Правоохоронці повідомили, що він здався добровільно, попросивши знайому зателефонувати до поліції. Згодом у мережі з’явилось відео розстрілу, а також відеозапис, де Рябчук докладно розповідає, як вбивав людей у Дніпрі.

На жахливе масове вбивство невідкладно відреагував президент Володимир Зеленський.

Зі свого боку Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, яка могла бути причиною трагедії. Командувач Національної гвардії України Микола Балан подав у відставку, перед тим відсторонивши від виконання обов’язків командуванння частини, де відбулася трагедія.

Слідчі повідомили затриманому Артемію Рябчуку про підозру, а речниця МВС розповіла, чи мав нацгвардієць психічні відхилення.

Антон Геращенко повідомив, в якому стані перебувають потерпілі солдати, що зазнали поранень від співслужбовця.

Пізніше стало відомо, що чотирьох поранених прооперували: медики розповіли про їхній стан.

«Капкан» та «Арбалет». Українські спецслужби розробили план на випадок путінського вторгнення

Силові органи розробили низку планів дій, які будуть активовані, якщо ситуація загостриться. На кожен з імовірних сценаріїв дій країни-агресорки розроблена відповідь. Зокрема, є 196 точкових планів, які об’єднані під спільною назвою «Арбалет», та два загальнонаціональні плани, об’єднані під назвою «Капкан».

Також 27 січня Рада дозволила теробороні використовувати стрілецьку зброю.

Студент із Київщини переміг на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств

Студент з Богуславського гуманітарного коледжу імені І.С. Нечуя-Левицького переміг на на Чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств IММАF, який проходить в cтолиці Об’єднаних Арабських Еміратів.

РНБО найближчим часом накладе санкції на телеканал Мураєва

На телеканал «Наш», підконтрольний проросійському політику Євгенію Мураєву, найближчим часом буде накладено санкції Радою національної безпеки та оборони України (РНБО). Наразі Служба безпеки України готує відповідні документи, які будуть передані на розгляд РНБО. За даними спецслужби, вищезгаданий мовник веде системну проросійську пропаганду.

Катастрофа Іл-76: апеляційний суд ухвалив рішення у справі

Дніпровський апеляційний суд залишив у силі вироки колишньому ватажку терористичної «Луганської народної республіки» Ігорю Плотницькому та його спільникам у справі про катастрофу військового літака Іл-76. Повідомляється, що суд залишив без змін рішення першої інстанції. Згідно з ним, ватажків асудили о овічного ув’язнення.

За даними слідства, вони керували озброєними переносним зенітно-ракетним комплексом групами бойовиків, які 14 червня 2014 року під час посадки в аеропорту Луганська збили український військово-транспортний літак Іл-76. В результаті обстрілу літак загорівся і впав. Загинули всі 49 військовослужбовців, які були на борту.

Активістка Femen влаштувала топлес-протест біля Офісу президента

Представниця громадського руху Femen влаштувала топлес-протест біля Офісу президента в Києві. Жінка тримала на руках дитину. Як зазначили в русі Femen, вони вимагають від президента Володимира Зеленського скасувати наказ про обов’язковий військовий облік для жінок та примусову їхню мобілізацію у разі війни.

Банкова назвала теми сьогоднішніх перемовин Зеленського та Байдена

Президент США Джо Байден зателефонує президенту України Володимиру Зеленському. Як повідомив прессекретар глави Української держави Сергій Никифоров, розмова буде продовженням тісної співпраці між Києвом та Вашингтоном.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.