Гармаш: Україна може скористатися об’єднанням ОРДО й ОРЛО

Історично луганчани і донеччани не дуже одне одного люблять, конкурують. І цим може скористатися Україна.

Про це розповів представник української делегації в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш в інтерв’ю Обозревателю.

Подробиці. Останнім часом на окупованих територіях активно обговорюється питання об’єднання двох частин окупованих територій Донецької та Луганської областей. На думку Гармаша, таке об’єднання може допомогти звільнити ці території, оскільки між ними завжди існувала конкуренція і вони «не люблять один одного».  

«Я б вітав таке об’єднання, тому що це значно просунуло б Україну до звільнення цієї території. Це було б помилкою Москви, оскільки історично луганчани і донеччани не дуже одне одного люблять, конкурують. Це перше. Друге – не дарма ж ці так звані республіки закривають кордони між собою і вводять мита. Вони ділять шматки економіки – вже зруйнованої, але такої, що вже на останньому подиху. Вони ділять гроші», – сказав він.

Читайте такоє: Гармаш: КПВВ вже ніколи повноцінно не працюватимуть

Крім того, він вважає, що Україна може скористатися цим моментом.

«Якщо зараз нацькувати ці дві квазіеліти одна на одну, то це призведе до серйозної дестабілізації в регіоні. І це в принципі може бути вигідно Україні. Україна може скористатися цим моментом. Я думаю, цілком можливо, що в Москві певні структури лобіюють таку ідею. Але я не дуже впевнений, що там усі настільки стали дурними, щоб її реалізувати», – зазначив представник української делегації ТКГ Луганської області.

Читайте також: Гармаш заявив про можливість свого виходу з делегації ТКГ: причини

Водночас він наголошує, що Мінські домовленості не є вирішенням проблеми й шляхом до деокупації регіону. Росія не зацікавлена у припиненні війни.

«Я б рекомендував нічого не очікувати взагалі від цього мінського процесу. Мені здається, треба бути дуже наївним, щоб через шість років ще чекати чогось серйозного. Принаймні, вирішення цього конфлікту. Це теж інструмент. Інструмент досягнення тактичних і стратегічних цілей. Усі ці мирні плани, на мій погляд, це теж тактичні документи, які повинні виконувати певні тактичні завдання на цей період. Звичайно, Росія не погодиться на ці наші пропозиції, тому що вона взагалі зараз не зацікавлена в припиненні цього конфлікту», – підкреслив Гармаш.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.