З 1 квітня Україна запустить річний тариф на газ: якою буде фіксована ціна для населення

Вже 1 квітня встановлена урядом «стеля» у 6,99 грн за 1 кубометр газу втратить свою силу. Цього ж дня почне працювати фіксований річний тариф на газ для населення від газопостачальних компаній.

Про це повідомляє ЄП з посиланням на джерело в Кабінеті міністрів, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Запуска річного тарифу саме 1 квітня зумовлена закінченням дії фіксованої урядом ціни у 6,99 грн за кубометр. Від цього дня газові оператори будуть встановлювати фіксовану ціну на рік.

За словами джерела, споживачі зможуть в будь-який момент перейти з річного тарифу на місячний і знову на річний, за бажанням. Таким чином, в різні періоди і залежності від коливань ринку, споживачі зможуть самостійно обирати найбільш вигідний для себе варіант.

Читайте також: Монетизація пільг на комунальні платежі: як перевести на готівку та заощадити

Як працюватиме річний тариф на газ?

З 1 квітня газопостачальна компанія буде пропонувати тариф на наступний місяць та на рік вперед. Зазначається, що ціна встановлюватиметься до 25 числа того місяця, який передує місяцю, в якому застосовуватиметься тариф.

Наприклад, у квітні 2021 року ціна становитиме 6,99 грн за кубічний метр, а на річний тариф на газ буде 7,5 грн. Через зменшення попиту влітку ціна на газ може впасти і, якщо ви на це розраховуєте, то протягом квітня-червня можете користуватись місячним тарифом. Проте вже у липні-серпні можете перейти на річне обслуговування у разі зниження ціни на газ.

Читайте також: Компенсація за електроенергію: хто і яку суму може отримати

Таким чином споживачі можуть зекономити та зафіксувати ціну, яка буде незмінною навіть при зростанні вартості газу в опалювальний період.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.