Клімкін про обстріли біля Шумів: слід припинити вдавати, що все «нормально»

Ексміністр МЗС прокоментував загибель військових через обстріли біля Шумів. І пояснив, що має зробити влада України.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Ексміністр нагадав про вчорашні обстріли біля Шумів, під час яких загинуло четверо та отримали поранення ще двоє українських захисників. Він зазначив, що обстріл не був випадковий і відбувся «в результаті свідомої і прицільної провокації».

Клімкін підкреслив, що вже неодноразового говорив про те, що «Путін буде підвищувати ставки». На Донбасі «немає ніякого припинення вогню» – є лише шантаж Путіна, тож нескінченні загравання з Росією не спрацюють і  Україна має використати всі можливості «нормандії».

Водночас він зазначив, що лідери «нормандської четвірки» не відмовляться допомогти, проте вже лунала «ідея створення так званої консультативної ради з окупаційними адміністраціями», тож «як кажуть, осад залишився».

«Саме в таких випадках відчувається необхідність довірливого контакту з Вашингтоном. За настроями там схоже, що дзвінок з Байденом найближчим часом відбудеться. Важливо, щоб ми його використали на 100%», – написав ексміністр.

Він наголосив, що українська влада має припинити розповідати про те, що все «нормально» і почати нову стратегію у відношенні Донбасу. При цьому важливо проводити реформи у самій державі, щоб не втратити довіру наших партнерів.

«Загибель наших військових – не остання жахлива провокація. На окупованих територіях вже розвішують оголошення, що українських громадян вважають іноземцями і хочуть проводити вибори Держдуми для тих, кому видали російські паспорти. Слід припинити вдавати, що все «нормально», є «припинення вогню» і так далі. Нам потрібно почати з нашими друзями роботу над новою стратегією стосовно Донбасу. І, звісно, не випробовувати їх терпіння імітацією реформ, це якраз довіру руйнує на радість Росії», – наголосив ексміністр МЗС Павло Клімкін.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.