«Майте совість, будь ласка», – офіцер ЗСУ звернувся до журналістів (відео)

Український офіцер звернувся до журналістів і блогерів. Відеозвернення попросили розмістити солдати та офіцери після бою біля села Шуми

Відповідне відео було записано журналістом Ігорем Левенко, передають Вчасні Новини (відео в кінці сторінки)

Подробиці. Офіцер Збройних сил України В’ячеслав звернувся до блогерів та журналістів з проханням утриматися від реакцій на момент, коли українські солдати ведуть бої на Донбасі. Звернення було записано на прохання українських солдатів і офіцерів після бою біля села Шуми, де вчора загинуло чотири захисники.

«Я хочу звернутися до журналістів, у тому числі достатньо відомим, для яких подача інформації – сенс життя, але я вас дуже прошу: ви думайте що й коли ви освітлюєте. Ви зрозумійте, ваші слова про загиблих, ваші уточнення щодо населеного пункту, це інфаркти для родин людей, які несуть там службу. Починаються мільйони дзвінків своїм родичам. А якщо йде бій, то відповісти на них неможливо, а це ще більше нервів у рідних та близьких. Ви поставте себе хоч на хвилину, хоч на секунду на їхнє місце», – сказав він.

Окрім того, офіцер підкреслив, що таким чином вони «вбивають імідж військових» і грають на руку ворогові в окремих випадках.

«Публікуючи дані про кількість втрат до офіційної інформації… Звідки ви знаєте точну кількість? Ви не можете бути повністю впевнені. Може їх загинуло менше, а може й більше… Ви ворогу розповідаєте, як вони спрацювали, чи що?», – наголосив він.

Читайте також: Юсупова: Правда у тому, що на «ответку» біля Шумів дозвіл дали лише ввечері

І звернувся з проханням зрозуміти те, що жодна «гаряча» інформація не варта сліз родин українських військових.

«Ми вас просто дуже просимо… Ви робите важливу справу, але ж зрозумійте і нас. Наших рідних. Жодна інформація, оприлюднена «раніше за всіх» не коштує слід родичів. Абсолютно. Майте совість, будь ласка. Дякую!».

Читайте також: Загибель військових на Донбасі: обстріл був точним, а до НЗФ РФ звертались 9 разів

Нагадаємо. Вчора, 26 березня, у результаті обстрілу з боку збройних формувань РФ загинули четверо українських захисників. Ще двоє військових отримали поранення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.