Члени вченої ради не розуміють обурення суспільства через дисертацію Киви (відео)

Члени вченої ради вважають, що обурення суспільства через захист дисертації Кивою безпідставне: «Усе зроблено для того, щоб дискредитувати науку в Україні»

Про це повідомляє «Громадське», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Напередодні члени вченої ради одноголосно підтримали захист дисертації народним депутатом від ОПЗЖ Іллею Кивою.

Журналісти «спіймали» членів вченої ради, які голосували за дисертацію, та оприлюднили репортаж.

Окрім коментарів членів вищої ради, у репортажі є також епізод з виступу наукового керівника новоспеченого кандидата наук Киви Володимира Гурковського та «студенти», які оберігали Киву від настирливої ​​уваги і відповідь нардепа щодо того, навіщо йому вчений ступінь.

Так, Гурковський називає Киву ввічливим, тактовним, та відповідальним дослідником.

А один з членів вченої ради сказав, що, на його думку, Кива писав дисертацію самостійно. При цьому заявив, що Киву не знає.

«Я Киву не знаю взагалі, я оцінюю його наукову роботу», – додав він.

Водночас, з дисертацією зовсім «не все добре».

Так, журналісти Bihus.Info прочитали дисертацію Киви і з’ясували, що з нею не так.

Як йдеться в розслідуванні, нардеп ОПЗЖ посилався на участь у наукових конференціях Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП) в 2018-2019 роках, а його виступи нібито опубліковані в офіційних збірниках за підсумками конференцій. Журналісти вивчили збірки і не знайшли там виступів. У МАУП також повідомили, що не пам’ятають участі Киви.

Крім того, журналісти з’ясували, що дисертація Киви складається з «повторюваних загальних фраз і відсутності конкретики». Депутат використовує неіснуючі терміни, а його англомовна стаття була перекладена за допомогою Google Translate.

Ще одну довідку видала Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління. За даними журналістів, підпис керівника організації на довідці не збігається з її підписом на інших документах. Після журналістського запиту на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, де захищався Кива, змінили список документів, а та ж сама довідка з тією ж датою виявилася підписаною іншою людиною.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.