Офіційно: У МОН заявили про можливість дистанційного оцінювання учнів

Оцінювання результатів навчання здобувачів освіти, в тому числі й підсумкове оцінювання, цього навчального року може проводитись дистанційно.

Про це йдеться у листі-роз’ясненні Міністерства освіти і науки про організоване завершення 2020/21 навчального року, передають Вчасні Новини.

Подробиці. МОН зазначає, що, за потреби, оцінювання результатів навчання здобувачів освіти, в тому числі і підсумкове оцінювання може відбуватися з використанням технологій дистанційного навчання.

У відомстві наголошують на важливості переведення школярів на наступний рік навчання та видачі учням табелів або документів про освіту в умовах посилених протиепідемічних заходів.

«Оцінювання, зокрема підсумкове, результатів навчання здобувачів освіти може відбуватися (за потреби) з використанням технологій дистанційного навчання», – роз’яснили у Міністерстві освіти і науки.

Читайте також: Оприлюднено графік додаткової сесії ЗНО-2021

Водночас вказується, що в умовах запровадження карантинних заходів через поширення коронавірусної хвороби, «особливо важливо забезпечити права учнів на продовження здобуття освіти».

«Зокрема в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень (табелі) та документи про освіту випускникам тощо», – додали в МОН.

Нагадаємо. Раніше стало відомо, що українських учнів звільнили від підсумкової ДПА у 2021 році.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.