Верховний суд відхилив позов щодо блокування «каналів Медведчука»

Рішення суду може бути оскаржене у Великій палаті Верховного суду

Про це йдеться на сторінці Верховного суду у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У понеділок, 26 квітня, Касаційний суд у складі Верховного суду відмовив у задоволенні позову щодо порушення прав на доступ до інформації у зв’язку із закриттям трьох телеканалів, які потрапили під санкції РНБО.

«Касаційний суд у складі Верховного суду завершив розгляд справи №9901/22/21 за позовом громадянина, який оскаржив укази президента України №43/2021 щодо застосування санкцій до ТОВ «Новини 24 години», ТОВ «Телерадіокомпанія 112-ТБ», ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації». Суд у задоволенні позовних вимог відмовив повністю», – повідомляє пресслужба суду.

Рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного суду.

Позивач мотивував свій позов тим, що указ президента порушує його право як споживача аудіовізуальної інформації через припинення мовлення телеканалів NewsOne, Zik, 112.

Нагадаємо. 24 квітня сервіс YouTube заблокував для переглядів в Україні канали 112, Newsone і ZIK. Підсанкційні телеканали соратника кума Путіна Тараса Козака більше недоступні для перегляду у YouTube на території України. Наразі канали ще можна знайти у пошуку сервісу, однак перегляд заблокований.

11 лютого Верховний суд прийняв до розгляду позов щодо указу президента Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів «112 Україна», Zik та NewsOne, які належать нардепу Тарасу Козаку з групи кума президента Росії та глави ОПЗЖ Віктора Медведчука. Перші два були відхилені судом.

Раніше суд відхилив два позови щодо указу Зеленського про введення санкцій проти цих телеканалів Zik, визнавши їх необґрунтованими, і відправив на виправлення недоліків позивачам.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Крім того, на 5 років запровадили санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.