Зеленський зробив нову заяву щодо Донбасу, «нормандського формату» та «Мінська»

Президент заявив про можливість залучити до мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі держави, які не входять до «нормандського формату»

Про це повідомили в пресслужбі Президента України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 27 квітня, президент України Володимир Зеленський заявив про можливість залучити до мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі держави, які не входять до «нормандського формату».

«Це може бути розширення Нормандського формату, окремий, паралельний формат з іншими країнами, з дуже серйозними, потужними гравцями. Не тільки тому, що вони потужні, а тому, що вони виявляють бажання допомогти Україні в припиненні війни. Я вважаю, що це правильне рішення», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що в недавній ситуації зі скупченням російських військ на східному кордоні України, саме спільні зусилля України, європейських країн і США щодо Росії створили можливості для деескалації.

«Ми не можемо гарантувати на 100%, що російські війська не повернуться. Ми всі підтримуємо рішення відвести війська від кордону з Україною. Це говорить вже про намір не продовжувати ескалацію», – зазначив Зеленський.

На думку президента, модернізація і оновлення необхідні також Мінському переговорного процесу.

«Я вважаю, що «Мінськ» повинен бути гнучким. Ніхто не говорить, що потрібно закривати «Мінськ». Але вважаю, що кілька пунктів повинні бути оновлені», – підкреслив він.

Зеленський також висловив сподівання, що на завтрашній зустрічі Тристоронньої контактної групи у відеоформаті ще раз буде оголошено про режим припинення вогню, з письмовим підтвердженням.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.