ВР пропонують позбавити депутатських мандатів Медведчука, Козака, Рабіновича та Качного

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови “Про втрату депутатського мандата деякими народними депутатами України” (№7323).

Як пояснили агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі ініціатора документа – народного депутата фракції “Слуга народу” Олега Дунди, йдеться про членів колишньої фракції “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука, Тараса Козака, Вадима Рабіновича та Олександра Качного, які тривалий час підтримували ідеологію “руского міра” та працювали на користь Російської Федерації.

“Основна та найголовніша мета постанови – припинити дію депутатського мандата народним депутатам, які тривалий час підтримували ідеологію “руского міра” і працювали в інтересах країни-агресора. Досить дивно, коли народні депутати, які кликали на нашу землю ворога, досі перебувають у сесійній залі”, – наводить слова Дунди його пресслужба.

Автори проєкту постанови звертають увагу на те, що статтею 79 Конституції України встановлено, що перед вступом на посаду народні депутати складають у ВР таку присягу: “Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю дотримуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників”.

Проте народні депутати України Віктор Медведчук, Тарас Козак, Вадим Рабінович, Олександр Качний протягом усієї політичної кар’єри не приховували своїх проросійських поглядів, а всі їхні дії були спрямовані проти суверенітету та незалежності України, що є грубим порушенням присяги народного депутата України.

На сьогодні Медведчуку та Козаку уже висунуто підозру у вчиненні державної зради.

“Ухвалення відповідної постанови призупинить діяльність проросійських депутатів в українському законодавчому органі. Підтримка ворога та просування інтересів Москви, яка чинить геноцид українців, знищує нас як націю – це злочин. А злочинцям не місце у сесійній залі”, – додав Дунда.

Окрім Дунди, співавторами документа також є Віталій Безгін, Юлія Клименко, Віктор Балога, Ганна Бондар, Ярослав Юрчишин, Михайло Лаба, Юрій Камельчук, Ігор Кривошеєв та Андрій Клочко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.