Російські окупанти в Криму планують виключити вивчення англійської мови зі шкільної програми, назвавши її небезпечною для учнів

Російські загарбники проводять політику деградації системи освіти на території тимчасово окупованого Криму та планують виключити вивчення англійської мови зі шкільної програми, назвавши її небезпечною для учнів, заявила уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

“На заміну англійської, якою говорять багато “недружніх країн”, пропонується збільшити обсяги викладання “своїх мов”. У даному випадку – російської. Вивчення української та кримськотатарської мов в АРК заблоковано”, – написала вона у фейсбуці.

Крім того, за інформацією омбудсмена, для формування проросійського світогляду дітей нарощуються обсяги пропаганди в освітньому процесі.

“У школах постійно проходять рашистські агітаційні заходи, на яких дітям розповідають про “геройства” окупаційної армії і звірства “українських націоналістів”. Школярів мотивують писати листи підтримки російським військовим”, – повідомила Денисова.

Також планується введення до навчальних програм предмета початкової військової підготовки у школі.

“Своїми  діями окупант грубо порушує статтю 29 Конвенції ООН про права дитини та статтю 50 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Звертаюся до Комісії ООН із розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав дітей в Україні”, – наголосила Денісова.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.