Кремль вимагає 5 км, а окупанти просуваються по 100 м на добу

Кремль вимагає від російських окупаційних військ просуватися щонайменше на 5 км на день. Однак у реальності окупанти не дотягують до виконання “плану”, з великими втратами долаючи в десятки разів менші відстані.

Подекуди за добу вони не можуть просунутися навіть на 100 м.

Про це в ефірі “Радіо НВ” розповів очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

“Кремль ставить завдання своїм військам до 5 км на день проходити, але це фантастика. Іноді російська армія не може навіть 100 м пройти на добу”, – заявив Гайдай.

Не маючи змоги протистояти українській армії в бою, загарбники вдаються до своєї улюбленої терористичної тактики – просто рівняють з землею українські міста та села за допомогою артилерії.

Тепер долю вже знищених міст Донбасу може повторити Бахмут, до якого загарбники за кілька місяців спромоглися підійти впритул.

“Бахмут проходить ту саму історію, що відбувалась у Сєвєродонецьку. Уже прямим наведенням обстрілюють з артилерії”, – зазначив Гайдай.

Після влучних ударів ЗСУ по тилах противника та знищення величезної кількості складів боєприпасів інтенсивність ворожих обстрілів дещо знизилася. Однак у ворога ще багато смертоносних снарядів.

“Росіяни не сидять на місці, вони шукають нові можливості логістики, щоб підвозити снаряди і далі продовжувати бойові дії. Але все одно не така інтенсивність, як була раніше”, – розповів голова ОВА.

Водночас, зазначив Гайдай, російські війська втрачають десятки людей щодня. І з поповненням цього “ресурсу” в Кремля справи досить кепські.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.